Skip to content

Gemeentebericht: Werk voor Oekraïners

Iedere woensdagavond wordt door vrijwilligers in samenwerking met de gemeente Oegstgeest in het Dorpscentrum een bijeenkomst georganiseerd voor mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne.

Het belangrijkste doel van deze avonden is Oekraïense vluchtelingen samen met de uit Oekraïne afkomstige inwoners uit Oegstgeest en andere belangstellenden een luisterend oor te bieden en met elkaar in verbinding te brengen. Wij denken dat het heel belangrijk is dat de Oekraïne vluchtelingen elkaar regelmatig kunnen ontmoeten op een vaste locatie, met elkaar van gedachten kunnen wisselen en op onze steun kunnen rekenen waar mogelijk. Alle vrijwilligers, medewerkers van de gemeente en betrokken inwoners uit Oegstgeest hopen door dit initiatief een steentje te kunnen bijdragen aan het verlichten van het grote verdriet van veel ontheemden uit Oekraïne en lotgenoten.

Naast een geschikt huis en scholen voor de kinderen zijn veel Oekraïense vluchtelingen op zoek naar en baan of parttimefunctie in Oegstgeest en de regio.  “werk heeft het potentieel om veiligheid, waardigheid en onafhankelijkheid te bieden – dingen die ontheemden het meest nodig hebben “ aldus het  grootste uitzendbureau van Nederland.

Voor vragen over werk voor vluchtelingen uit Oekraïne of het doorgeven van vacatures en mogelijkheden, kunt u een mail sturen naar Werkgeversservicepunt (WSP) Holland Rijnland: info@wsphollandrijnland.nl. Zij nemen telefonisch contact met u op. Geef in de mail uw gegevens door: voor- en achternaam, organisatie, telefoonnummer en mailadres.

 

Back To Top