Skip to content

Runningtherapie Rijnland

Adres:
Piet Heinlaan 24
Postcode:
2341 SK
Plaats:
Oegstgeest
Telefoon:
06-28218118
Website: www.runningtherapierijnland.nl
E-mail: geert@runningtherapierijnland.nl

Bedrijfs­omschrijving

Runningtherapie is het inzetten van de rustige duurloop om mensen met mentale problemen te helpen ontspannen. Door de fysieke inspanning ontlast je het overbelaste brein en kom je meer in balans. Je bent bewust weer met je lichaam bezig. Door het hardlopen komen er belangrijke stoffen in je lichaam vrij die je helpen om jouw klachten blijvend te verminderen.

Lees hier op www.pvoo.nl het nieuwsbericht waarmee Runningtherapie Rijnland zich heeft voorgesteld aan de PVOO leden.

Contact­persoon

Geert Neelen

Eigenaar

Wat is het doel van runningtherapie?
Het doel is dat je zelfstandig drie maal in de week ten minste een half uur aaneengesloten rustig gaat hardlopen. Hierdoor krijg je meer energie, verbetert je conditie en slaap je beter. Meestal wordt runningtherapie aanvullend ingezet naast medicijnen of gesprekstherapie. Soms kun je door het hardlopen ook je medicijngebruik verminderen. Dit gebeurt altijd in overleg met je behandelend arts.

Is runningtherapie voor mij geschikt?
Soms geeft jouw behandelend (huis-) arts, psycholoog of psychiater aan dat runningtherapie voor jou geschikt is. Je kunt ook rechtstreeks bij mij terecht. Ik zal altijd een uitgebreide intake met je doen om te kijken of lichamelijke inspanning in de vorm van hardlopen voor jou verantwoord is. Bij twijfel verwijs ik je door naar je eigen (huis-) arts voor een medische controle of nadere afstemming.

Voor welke klachten is runningtherapie geschikt?
Steeds meer onderzoek laat zien dat runningtherapie helpt bij het verminderen van depressieve klachten, bij burn-out en andere stressverschijnselen, angststoornissen, slaapproblemen en bij onbegrepen spier- en gewrichtspijnen.

Word ook lid van PVOO

Ben jij ondernemer in Oegstgeest? Of zakelijk actief in Oegstgeest? En ben je op zoek naar nieuwe netwerkmogelijkheden? Dan is Platform Voor Ondernemers Oegstgeest wat voor jou!

Word lid

Back To Top