PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Lustrum en nostalgie 10 - Gezellig én professioneel!

Verbaasd zei een programmaschrijver van één van onze lokale politieke partijen recent tegen me: “Ik wist niet dat jullie vereniging zich zo actief bezighield met zaken die in Oegstgeest spelen. En al helemaal niet dat er zelfs belangenbehartiging op regionale schaal wordt gevoerd.”

Die verbazing verbaast mij dan weer! Je zou verwachten dat onze lokale volksvertegenwoordigers het lokale nieuws op de voet volgen en de Oegstgeester Courant van voor tot achter spellen. Dé lokale krant waarin ik in de serie nostalgie zoveel mogelijk aspecten die onze aandacht hebben, de revue heb laten passeren. Het blijkt niet zo te zijn.

 

Veelheid aan belangen
Er zijn vele soorten ondernemers in Oegstgeest. Winkeliers, horecabedrijven, zzp‘ers, architecten, (organisatie)adviesbureaus, zorgverleners en ook grote bedrijven als Corpus, Flora, Van der Luyt e.a. Wat ze gemeen hebben is dat ze gevestigd zijn in onze gemeente. En voor vrijwel allen geldt dat hun werkgebied grensoverschrijdend is. Afnemers en cliënten zitten in de regio en soms ver daarbuiten. Dat bij zo’n grote diversiteit aan bedrijven ook de wensen en belangen verschillen mag duidelijk zijn. Wanneer die belangen onder de aandacht van onder andere onze lokale politici moeten worden gebracht blijkt de toegevoegde waarde van het PVOO. Het bundelen en op elkaar afstemmen van vragen en wensen om zo het gezamenlijke belang van onze ondernemers te dienen zien we als onze taak. Een taak die we heel serieus nemen.

Kinderschoenen ontgroeid
De lijst met aandachtspunten die de partijbestuurders van ons overhandigd hebben gekregen gaat over zaken als economisch beleid, verkeer en vervoer, ruimte en huisvesting van bedrijven, toerisme en recreatie. Veel van deze punten hebben we uitgebreid voorbesproken; zoals het een betrokken vereniging met een professionele houding betaamt. De kinderschoenen van tien jaar geleden zijn we echt ontgroeid. Netwerken is bij ons nog steeds gezellig en gaat vergezeld van een goed glas wijn, maar het stempel van een vrijblijvende gezelligheidsvereniging past niet meer!

Henk Visser, voorzitter PVOO
16 oktober 2013

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.