PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

10 jaar PVOO: fietsen, eten, drinken en dansen

De gezellige lampjes, kleurige ballonnen en de vele fietsen voor Partycentrum La France zorgen direct voor een feestelijk gevoel op deze lustrumfeestavond van het PVOO. De weergoden blijken gunstig gestemd, want het is droog. En dat is nu net wat we nodig hebben om kapsels in model en feestkleding droog te houden tijdens het Cycling Dinner. Bij binnenkomst krijgen we een rode envelop met daarin de restaurant-routekaart ‘het persoonlijke rondje Oegstgeest’. Het is al gezellig druk en er heerst een enigszins uitgelaten sfeer. Het bestuur verwelkomt alle leden en hun partners en legt de ‘spelregels’ uit. Iedereen eet in drie van de vijf deelnemende restaurants (Koetjes & Kalfjes, De Beukenhof, Streeder, De Jonkheer en Wine & Dine) en schuift zo steeds weer aan tafel bij andere PVOO-leden.

Wij starten bij Koetjes & Kalfjes. Aan de verschillende tafels op de tweede verdieping worden handen geschud, glazen geklonken en geanimeerde gesprekken gevoerd. De gefrituurde garnalen op een bedje van kroepoek en wat sla worden met smaak verorberd. En dan is het alweer tijd om naar het tweede restaurant te gaan: De Beukenhof. Als iedereen een plekje heeft gevonden aan de ronde tafels komen ook hier de gesprekken al snel op gang. De gasten laten zich de malse biefstuk goed smaken en om 21.00 uur vertrekken we naar het derde restaurant op ons lijstje: Streeder. Even inschikken op de bank aan de lange tafel en dan zit iedereen. De glazen worden gevuld en iedereen maakt kennis met nieuwe tafeldames en –heren, onderwijl genietend van friet met een broodje speciale hamburger.

En dan op de fiets terug naar Partycentrum La France, waar burgemeester Timmers het afsluitende feest opent. Voor het zover is, deelt ze een tien met griffel uit aan de organisatoren van deze feestavond met de volgende woorden: “Het fietsen van restaurant naar restaurant gaf mij een soort schoolreisjegevoel. Een fantastische manier om in een ongedwongen sfeer steeds andere mensen te ontmoeten.” Dan begint de band Clean Sweep en de eerste swingende PVOO’ers verschijnen op de dansvloer, die de hele avond vol staat. Als rond half 1 de klanken van het laatste nummer ‘Last Dance’ van Donna Summer nog nagalmen, stappen wij op de fiets naar huis. Het gele PVOO-zadelhoesje, dat we eerder die avond kregen, hebben we gelukkig nog steeds niet nodig.

 

Barbara Luigies
20 november 2013

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.