PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Op pad met de voorzitter

 

Voor het thuisfront was het even slikken toen ik aangaf hoe mijn programma er voor die week uitzag. Vier achtereenvolgende avonden op pad voor het PVOO. Te beginnen maandag bij Naturalis waar de “Regio Werktop Leiden” plaats zou vinden.

Maandagavond
Ruim 170 vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs en overheid waren bij elkaar om te praten over de arbeidsmarkt in de regio Leiden. Alleen door samenwerking van deze drie partijen is het mogelijk om te komen tot een oplossing voor de specifiek kwetsbare groepen zoals jongeren en mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat ook Oegstgeester ondernemers aan om deze groep beter bij de arbeidsmarkt te betrekken. Het was een mooie start geweest voor een permanente uitwisseling van kennis en ervaringen tussen de regionale partners.
Vervolgens mocht ik bij Corpus, na afloop van het groots opgezette Sportcafé XXL, ook nog even het podium betreden. Partner Dorpslab had mij gevraagd om voor de volgende Oegstgeest in Beweging het “Oude Raadhuis” beschikbaar te stellen. Zeg dan maar eens nee. Dus werd mij het stokje overhandigd.

Dinsdagavond
Bijeenkomst nummer drie in La France was voor PVOO’ers die elkaar middels speed-dating nog beter wilden leren kennen. Op onnavolgbare wijze liet de Belg Frank Wouters ons daarbij kennismaken met zijn visie op marketing. Ook voor mij een leerzaam avondje.

Woensdagavond
Opnieuw naar Corpus. Dit maal voor ondertekening van de convenant “economische agenda Leidse regio” tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en de vijf gemeenten Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Leiderdorp en Zoeterwoude. Het schept verplichtingen, maar dat ik daar namens de ondernemers verenigd in de Koepel Leidse Regio mijn handtekening kon plaatsen is van groot belang.

Donderdagavond
Ik besluit om de inspraakronde bij de commissie Ruimte op donderdagavond aan mij voorbij te laten gaan. De visie van PVOO op het beleidskader “Van bedrijventerreinen naar werklandschappen Leidse Regio” kan ook schriftelijk worden ingediend en komt zo misschien nog wel beter over. Thuisfront blij en ook ik sluit zo met voldaan gevoel deze werkweek voor het PVOO af.

Henk Visser, voorzitter
27 februari 2014

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.