PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Vertrekkend PVOO-voorzitter Henk Visser

‘Blijf in het meisje investeren’

Zes jaar lang was Henk Visser hét gezicht van het PVOO. Volgende week, tijdens de algemene ledenvergadering, wordt zijn opvolger gekozen. Een paar vragen voordat hij het stokje overdraagt.

Waarover heb je je het meest opgewonden in die afgelopen zes jaren?
Eerlijk gezegd maak ik mij niet zo snel druk, dat ligt niet in mijn aard. Toch... de MEOB-affaire maakt wel wat bij me los. Toen de vestiging van de penitentiaire inrichting niet doorging, dacht ik dat de ontwikkeling vlot zou gaan. Het verhaal is bekend, we zijn vele jaren, maar nog geen bouwplan verder.

De mooiste mijlpaal, gebeurtenis?
Het sluiten van het samenwerkingsconvenant met de gemeente heb ik als een mooi moment ervaren. Dat heeft geleid tot het economische beleidsplan dat er nu ligt. Maar het allermooiste vind ik telkens weer te zien wat er met nieuwe leden gebeurt als ze lid worden. Je ziet dat het deuren opent, publiciteit brengt, werk genereert. Netwerken loont!

Op de ALV volgende week wordt je opvolger benoemd. Wat moet-ie vooral níet doen?
Er zijn verschillende soorten leiderschap. Mijn voorganger Rob Sturm was een echte bouwer. Ik denk dat ik voor continuïteit en uitbouw van de vereniging heb gezorgd. Er staat een hecht bestuursteam. Nu is het tijd voor iemand die vernieuwing brengt; een jonge, daadkrachtige figuur die een eigentijdse draai aan de club geeft. Mark Cremers is daarvoor de juiste persoon. Wat hij niet moet doen is ons imiteren, maar er ook geen ‘one man show’ van maken. Dit is een club van ondernemers, die moet je niet voorschrijven maar meenemen.

Een laatste advies aan startende ondernemers?
Vind een levenspartner die voor 100% achter je staat. Naast bepaalde kwaliteiten en passie die nodig zijn voor het ondernemerschap, heb je die steun bij tegenslag heel hard nodig. Voor het vinden van de ideale partner lopen de meeste mensen eerst een paar blauwtjes of geven zelf iemand de bons. Zo gaat het ook met het opbouwen van je eigen zaak. Je stoot een paar keer je neus, maar als je erin blijft geloven en doorzet dan kom je er wel. Veel huwelijken stranden tegenwoordig al vroeg en dat zie je ook bij startende ondernemingen. Je moet in het meisje blijven investeren, alleen dan komt het goed!

Karin Kasteleijn
17 april 2014

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.