PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Boek Wouter de Jonge - Attendo UitvaartzorgWat gebeurt er met je als je te maken krijgt met zelfdoding? Hoe ziet je leven er na zo’n ingrijpende gebeurtenis uit?

Het boek ‘Leven met zelfdoding’, dat op 24 april uitkwam,  hoopt antwoord te geven op die vragen en inzicht te geven in het hele scala van gevoelens van nabestaanden.  Het boek, met een voorwoord van Manu Keirse,
bestaat uit zestig brieven van mannen en vrouwen die in het verleden met zelfdoding in hun directe omgeving te maken hebben gehad. In hun brieven richten ze zich op een  - voor hen onbekende – lotgenoot en schrijven ze hoe het  verlies met het leven-nu verweven is. Brieven over verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop.

Zestig brieven
Dit is een initiatief van Sinds 1883 - uitgevers.  Daar leefde de gedachte dat op deze manier anderen geholpen konden worden. Om zestig mensen bereid te vinden dit te doen is samenwerking gezocht met Jolien van der Kooij, docent aan de uitvaartvakopleiding en Wouter de Jonge, uitvaartondernemer. Zij hebben de mensen gevonden die op hun verzoek een brief hebben geschreven. Uiteindelijk zijn zestig heel verschillende brieven voor het boek geselecteerd. Stuk voor stuk persoonlijk. Soms adembenemend, hartverscheurend, verschrikkelijk. Soms heel praktisch: met tips om het leven verder te leven.  Het is een boek geworden dat nu al zijn waarde kent voor nabestaanden, maar zeker ook voor rouwbegeleiders, uitvaartverzorgers, geestelijken, artsen en vele anderen. Dit boek, geschreven door ervaringsdeskundigen, laat zien hoe het is om te leven met zelfdoding.

De zestig brieven verschijnen in boekvorm, maar ook als e-book. Om het boek onder de aandacht te brengen, zijn brochures te bestellen bij de uitgeverij, . In de brochure zijn, naast informatie over het boek, drie fragmenten van brieven opgenomen.

Amsterdam, Jolien van der Kooij,
Oegstgeest, Wouter de Jonge,

April 2014
zie ook www.levenmetzelfdoding.nl

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.