PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Terug naar de toekomst

Groot nieuws in de media: “We hebben een schaal gevonden!” Even dacht ik dat Frank de Boer iets kwijt was, maar nee, daar ging het verhaal niet over. Het blijkt te gaan om een zeer zeldzame zilveren schaal afkomstig uit de eerste helft van de zevende eeuw, gevonden bij opgravingen in Nieuw-Rhijngeest. De vondst wijst erop dat Oegstgeest een belangrijke handelsfunctie vervulde.Tweede Dorestad?
Het lijkt er op alsof we met ‘Oegstgeest-Rijnmond' een derde machts- en handelszwaartepunt langs de benedenstroom van de Rijn hebben ontdekt, naast Dorestad en Utrecht, die ook in de eerste helft van de zevende eeuw tot ontplooiing kwamen. Voorzichtig wordt al geconcludeerd dat Oegstgeest het middelpunt was van een uitgebreid internationaal handelsnetwerk. Het past bij de economische bedrijvigheid en vergaring van rijkdom in de regio die volgden.

Regiobreed
Wat toen is ontstaan geldt eigenlijk nog steeds. Oegstgeest is een mooie plek tussen Leiden en Katwijk waar prima handel gedreven kan worden. De ontwikkeling van een regionale detailhandelsvisie staat hoog op de agenda. Het is een goede zaak dat nu ook Katwijk zich aansluit bij de regionale samenwerking in Economie071, om zo gezamenlijk de bedrijvigheid in de regio proberen te versterken en te laten bloeien.

Nieuwe samenwerking
Een ander goed voorbeeld van samenwerking is te vinden op microniveau, in de Pop-up Oegstgeest winkel aan de Kempenaerstraat. Hoe uniek de retail daar de krachten bundelt leest u elders op deze pagina. Nieuwe tijden, nieuwe vormen, nieuwe kanalen: voor de ondernemer een serieuze uitdaging, maar wel eentje met kansen. Ook de komende voetbal/hockey-plaatjesactie van Jumbo De Jong is een voorbeeld van nieuwe samenwerking. In dit geval tussen bedrijf en sportvereniging. De afbeeldingen van de jonge talenten van LOHC en ASC zullen een ware verzamelgekte in ons dorp veroorzaken zo is de verwachting. Met een dochter bij LOHC een zoon op ASC voorzie ik alweer een nieuwe discussie aan de eettafel: Bij welke club plakken we de schaal?

Mark Cremers, voorzitter
25 september 2014

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.