PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

“Heeft u al een hofnar?”

Presentatie door Karel Noordzij op thema-avond van het PVOOOp 23 september organiseerde het PVOO voor de leden een themabijeenkomst met Karel Noordzij als spreker. Ongewoon veel leden hadden zich aangemeld om in La France de presentatie bij te wonen die ging over het belang van aandacht voor de bedrijfscultuur en waarom iedere leider een “hofnar” nodig heeft om een succes van zijn of haar onderneming te maken.

Oud-Oegstgeestenaar Karel Noordzij heeft een indrukwekkend CV als civiel ingenieur en bestuurder/directeur bij organisaties als McKinsey en NS. Hij is auteur van het boek ”Op weg naar nieuw leiderschap – van superieure strategie naar integere cultuur”. Karel benadrukt dat hij niet de waarheid in pacht heeft, maar ons deelgenoot wil maken van wat hij, in zijn eigen traject, aan inzichten aan het verwerven is.

Karels verhaal begon bij het Carnaval als hét feest van creativiteit, humor, rivaliteit, aandacht en erkenning en dat allemaal tegelijk. Daarna noemde hij De Box als symbool voor duidelijke kaders waarbinnen ieder vrij kan handelen. Ook illustreerde hij het belemmerende effect van het ego op persoonlijke groei omdat ego meer gericht is op ‘je gelijk verdedigen’ dan op leren van je eigen onhandigheden. Om daar scherp op te blijven zou iedere leider een hofnar moeten kiezen die het goede met je voor heeft en jou juist daarom onomwonden de waarheid zegt. Karel sloot af met het advies vooral te Doen, want “Men luistert naar wat de leider doet, niet wat hij zegt. Walk the talk!”

Nadat Karel een aantal vragen uit de zaal had beantwoord en uit de hofnarmuts twee visitekaartjes had getrokken van winnaars van zijn boek, was het tijd om in de sfeervolle Oranjerie onder het genot van een drankje en hapje na te praten en te netwerken. Het was opnieuw een geslaagde avond met voor ieder een op het lijf geschreven gedachte of idee om mee naar huis te nemen.

Margriet van Kampenhout
23 september 2014

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.