PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Zekerheid gezocht

Het PVOO als vereniging bloeit, ook tegen het eind van het lustrumjaar. Het ledenaantal, de deelname aan activiteiten en het enthousiasme binnen het platform stemt me positief. Voor ondernemers zijn het echter nog steeds turbulente tijden. Als voorbeeld hoef ik alleen maar La Societé/De Beukenhof te noemen, het PVOO-‘stamlokaal’ dat in zeer zwaar weer verkeert. Met man en macht wordt geprobeerd om deze karakteristieke plek in Oegstgeest te behouden en de deuren weer zo snel mogelijk te openen. Hopelijk doorstaat de Beuk de storm en gaat die ook snel weer bloeien.

Economische regio-index
Om de ontwikkeling in de regionale economie te volgen en de resultaten van Economie071 zichtbaar te maken wordt er een Economische index071 opgesteld. Zo’n index kan worden gebruikt om de resultaten van de samenwerkingsagenda te monitoren en vat de prestaties van de regio uiteindelijk samen in een jaarlijks indexcijfer. De index wordt bepaald door een ‘mand’ van parameters. Daarin worden zowel harde gegevens opgenomen (zoals opleidingsniveau beroepsbevolking, aantal startende ondernemers) als meer zachte waarden (o.a. ondernemersklimaat, tolerantieniveau, imago). Gezamenlijk met de partners, andere belanghebbenden en experts in de regio wordt de index momenteel samengesteld.

Duit in de zak?
Het is voor de begroting van Oegstgeest te hopen dat de index de komende jaren positieve cijfers zal laten zien. Ook Sinterklaas is weer in het land, dus wie weet of die nog een bijdrage kan leveren. Al is het maar een extra pakje sportplaatjes bij de Jumbo.

Thema-avond 25 november
Om de PVOO-leden optimaal voor te bereiden op alle juridische, fiscale en financiële veranderingen die er voor 2015 aankomen, is er weer een PVOO-themabijeenkomst op 25 november. Hans Scholten van Zirkzee Accountants maakt dan de complexe fiscale regelingen inzichtelijk en Claudia van Hunsel van RWV Advocaten zal uitleg komen geven over de Wet werk en zekerheid. Waarbij het mijn verwachting is dat een wet met zo’n titel waarschijnlijk allesbehalve zekerheid voor de ondernemer brengt! Het blijven turbulente tijden.

Mark Cremers, voorzitter
24 november 2014

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.