PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Economie071 tekent Retaildeal met minister Kamp

18 november 2015 - Vandaag tekende minister Henk Kamp met maar liefst 31 gemeenten in Nederland een ‘Retaildeal’. Hierin staan afspraken voor een visie op de binnenstad, gericht op onder meer detailhandel. Ook het ontwikkelen van een actieplan is onderdeel van een Retaildeal. Vanwege de gezamenlijke regionale retailvisie van de Leidse regio kwam Economie071 in aanmerking voor een deal. Hiermee behoort Economie071 en dus de Leidse regio tot de kopgroep van ca. 30 gemeenten.
 
Namens Economie071 tekende wethouder Inge Nieuwenhuizen van de  gemeente Voorschoten de Retaildeal. Nieuwenhuizen: ’De landelijke Retaildeal houdt in dat wij als Economie071 commitment tonen om de retail in onze regio te verbeteren. Door retailbeleid op te stellen, dat regionaal af te stemmen en een actieplan te ontwikkelen. Voor ons  geeft de Retaildeal  toegang tot specifieke kennis en gebruik van een landelijk netwerk op het gebied van retail. Ik zie het ook als een erkenning dat we met de regionale retailvisie goed bezig zijn.’
 
Naast wethouder Inge Nieuwenhuizen waren vanuit de Leidse regio aanwezig: Erwin Roodhart Centrummanager Leiden, wethouder Wendelien Tönjann van de gemeente Oegstgeest en Sander Kanselaar projectleider retailvisie. In de retailvisie Leidse regio werken ondernemers en overheden uit Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude samen aan een toekomstplan voor hun winkelgebieden.
 
Aanjager van de Retaildeals is Erik Struijlaart: “Bij de koplopers die vandaag de Retaildeals ondertekenen, zien we veel energie om in actie te komen voor een gezonde binnenstad. Van plan naar uitvoering. Maar ook in andere steden in Nederland zien we volop kansen. Daarom verwachten en ambiëren we in de komende tijd aanzienlijk meer deals te kunnen sluiten.”
 
De Retaildeals werden ondertekend tijdens de bijeenkomst Verkiezing Beste Binnenstad 2015 – 2017 van het Platform Binnenstadsmanagement.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.