Skip to content

Nieuwsbrief PVOO: april 2022

Beste leden,

Onlangs bezochten een groot aantal van onze leden de bedrijven van Keijzer Transport en Noordman Hout op het industrieterrein de Boeg. Met veel enthousiasme vertelden Brenda Keijzer, Joep Noordman en zijn kinderen over hun bedrijven. Met een rondleiding kregen we een mooi inzicht in hun activiteiten en bedrijfsvoering. Leerzame bezoeken waar we met grote dankbaarheid voor de geboden gastvrijheid op terug kijken.

Save the date: PVOO bijeenkomsten
Noteer alvast in de agenda: donderdag 12 mei 2022 in Villa Beukenhof. Deze bijeenkomst staat, als vanouds, weer in het teken van een gezellige netwerkborrel en zal tevens gebruikt worden voor de algemene ledenvergadering. Uitnodiging en stukken volgen. Helaas bleek de eerder aangekondigde locatie Oud Poelgeest niet meer beschikbaar. Maar die houden we dan tegoed voor de haringparty.

Op donderdag 2 juni 2022 zijn wij te gast bij ons lid Duinzigt. Hier zijn diverse bedrijven gevestigd die zich graag aan ons mede-ondernemers willen presenteren. Ook deze bijeenkomst staat in het teken van kennismaking met nieuw gevestigde bedrijven die ons kunnen inspireren en verbazen. Uiteraard zal een drankje en hapje niet ontbreken.

Koopstromen in beeld
Onlangs werd door Dorpsmarketing Oegstgeest en de gemeente een presentatie verzorgd van het koopstroomonderzoek 2021. De resultaten gaven aan dat er flinke verschuivingen plaatsvinden in fysieke naar digitale aankopen. Alertheid en krachtenbundeling zijn geboden om als Oegstgeest aantrekkelijk te blijven voor de consument. Interessant hier aandacht aan te besteden en te anticiperen op alle maatschappelijke veranderingen.

Nog meer onderzoek naar economische groei
Ook de Rabobank publiceerde onlangs een onderzoek naar economische ontwikkelingen in onze regio. Opvallend was de constatering van de zwakke verbindingen en samenwerkingen van de economische clusters. Rabo legde ook de vinger op het ontbreken van samenhang tussen wonen en werken in de regio. Kortom, ook hier is waakzaamheid geboden voor (bijvoorbeeld) het ontwikkelen van een visie door de nieuwe gemeenteraden, colleges en ondernemers.

Bekijk hier de nieuwsbrief

Back To Top