Skip to content

Nieuwsbrief PVOO januari 2021

Nieuwsbrief – Januari 2021

Beste Leden,

Waar worden jullie vandaag de dag vrolijk van? Met alle berichten over Covid 19 is de verleiding groot om in een bericht aan onze leden en ondernemers te reflecteren op alles wat afwijkt van wat we gewend waren en normaal vonden. Natuurlijk leven we mee met de ondernemers in de knel. Onze horeca ondernemers die al maanden geen omzet hebben. Onze MKB’ers die hun zaak moesten sluiten. Detailhandel op slot. Onze ZZP`ers die hun orderportefeuille zien opdrogen. Een Engelse mutatie die een avondklok noodzakelijk maakt, waarna een stel malloten gaan slopen en plunderen. Een overheid die het vaccineren maar met moeite op gang brengt. Een GGD die lekkende ICT systemen niet onder controle krijgt of negeert. Kortom genoeg om over te somberen. Dus zoek ik lichtpuntjes. Signalen die vrolijk maken. Initiatieven die inspiratie en nieuwe energie geven.

Zo trof ik deze week het volgende bericht:

De afgelopen tijd heb ik samen met zeven gemotiveerde medestudenten hard gewerkt aan het oprichten van een juridisch adviesbureau:

Prometheus Legal Consultancy

Met dit vrijwilligersinitiatief hopen wij zoveel mogelijk (kwetsbare) mensen daadwerkelijk te helpen. De coronapandemie heeft veel maatschappelijke problemen teweeggebracht, bepaalde personen zijn daar bijzonder hard door geraakt. Prometheus Legal Consultancy zal zich dan ook richten op het helpen van personen die door de coronapandemie in juridische geschillen verwikkeld zijn geraakt. Adviezen zullen geheel kosteloos worden verstrekt. Op deze manier hopen wij op een laagdrempelige manier mensen op weg te kunnen helpen.

Na vele voorbereidingen is ons project eindelijk verwezenlijkt. Een mooie nieuwe uitdaging waar wij met veel plezier en het volste vertrouwen aan beginnen!

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.prometheuslegalconsultancy.nl Ook per e-mail zijn wij bereikbaar voor verdere vragen: info@prometheuslegalconsultancy.nl

Dat vind ik nu een mooi voorbeeld van jongeren met een missie. Top studenten. Gratis rechtshulp voor ondernemers met coronaproblemen. Mijn sympathie gaat uit naar deze studenten die de lock down vertalen naar de vraag: “wat kunnen wij doen en aanpakken”. Anders dan de treurnis over gesloten kroegen en afwezigheid van de broodnodige onderlinge ontmoetingsmogelijkheden. Ik hoop van harte dat ook voor deze studenten geldt dat het virus ze niet gek maakt en ze weer gauw de collegebanken in kunnen om hun studies af te ronden.

Als er ondernemers van onze PVOO zijn die gebruik willen maken van hun diensten? Ik heb het gecheckt en bij ze nagevraagd. Ze staan graag voor onze ondernemers klaar.

Groet,

Gerrit Jan Bezemer (voorzitter PVOO).

 

 

Back To Top