PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Oegstje zoekt verkering

 

Al lange tijd is Oegstje zelfstandig. Een schattig meisje dat er leuk uit ziet, voor sfeer en reuring zorgt, soms te veel geld uitgeeft, en misschien wat slecht georganiseerd is. Maar bij wie alles altijd weer goed komt. Oegstje wil nu verkering. Bijna de hele buurt heeft het inmiddels, en ze wil niet alleen overblijven. Daarom heeft ze een goede kennis gevraagd om de mogelijkheden eens te onderzoeken.

Haar vriendin Sas is in 2006 al getrouwd met Teyl. Soms droomt ze erover dat ze best in haar schoenen zou willen staan. Zou ze, als ze nu haar best doet, er nog tussen kunnen komen? Dat is de vraag. Ze heeft destijds de verkering wel erg bot afgewezen. En de familie Teyl heeft het inmiddels heel gezellig samen. Die zitten waarschijnlijk niet echt op haar te wachten.

De buurjongen dan? Lekker dichtbij en ze doen al van alles samen. Hij zou best willen, dat denkt Oegstje tenminste. Maar is hij niet alleen uit op haar centjes en meer macht? Hij is erg dominant en wat blijft er van haar charme en gezelligheid over als ze gaan trouwen? Nog los van de vraag hoe hun huishouden geregeld moet worden; niet de sterkste kant van allebei.

Eens even verder kijken. Dirk de Visser is nog vrij. Een sterke kerel, van een iets ander slag en soms wat gesloten. Ze kent hem dan ook niet echt goed. Hij gaat vaak met andere vrienden uit. Maar volgens Oegstje heeft hij z’n zaakjes wel goed voor elkaar. En onlangs hielp hij zowaar met de aanleg van haar paadje. Was er maar een mogelijkheid om samen iets te proberen. Is er niet binnenkort nog ergens een leuk feestje?

Haar vriendin vraagt: “Wil je alleen verkering of ook met hem trouwen?” Dat weet ze dus nog niet. Of trouwen wel zo verstandig is. Eerst maar eens verkering zoeken, gewoon leuk latten, en daarna verder zien. Maar Oegstje wil zo graag wat meer. Want alleen is ook maar alleen.

Welke kandidaten zijn er nog meer? Victor van Schoten misschien. Ook een leuke jongen. Alleen woont die wel wat verder weg. Plus hij sjanst ook nog met de freule van Wasseneus en is populair bij anderen. Moet ze daar nou energie in steken? Dan toch maar eens met Dirk afspreken. Misschien is die best lief. En verder: lekker dromen Oegstje!

Uit het sprookjesboek van Mark Cremers,
bestuurslid belangenbehartiging
16 juli 2013


Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.