PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe?

Wim Kan behandelde in zijn traditionele oudejaarsconference steevast deze vraag. De vraag die deze jaarwisseling ook Oegstgeest voorligt. Zoeken we de bestuurlijke samenwerking in de oost of in de west? Dát het samenwerking met een andere gemeente wordt is wel zeker, nu de fusie met Leiden is afgevallen als een mogelijk scenario. En het lijkt me verstandig, in ieder geval voorlopig. Want niet alleen is voor fusie te weinig draagkracht, ook lost het waarschijnlijk niet de problemen op zonder tegelijkertijd de sterke punten van Oegstgeest nadelig te beïnvloeden. Bovendien besteedt de rapportage van het onderzoek nog onvoldoende aandacht aan de uitdagingen die Oegstgeest te wachten staan.

Denk na!
Zo lees ik: “Het college wil daarom de komende periode gebruiken om te komen tot een onderzoeksvoorstel voor de onderbouwing van de noodzaak tot samenwerking.” Een understatement zo lijkt me, want zelfs op haar aparte website www.denkmee.oegstgeest.nl komt de gemeente niet veel verder dan dat het één van de prioriteiten van het college is, in opdracht van de raad.
Vooruit, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Maar, het lijkt erop dat het college met deze actie vooral meer draagvlak wil creëren. Dit alleen lijkt mij een onvoldoende reden. Het is veel effectiever om eerst goed te begrijpen wat je uitdagingen zijn om vervolgens naar de juiste oplossingen en organisatievorm te zoeken. Zoals bijvoorbeeld: ‘hoe wordt de bestuurskracht en ambtelijke organisatie versterkt?’ En: ‘wat is het antwoord op de nieuwe taken op het gebied van zorg en arbeid, die vanuit het Rijk op de gemeente afkomen? Dit alles met in het achterhoofd het strategisch vergezicht van Oegstgeest en hoe dit in de regio past over 20 jaar.

Wat? Hoe? Wie?
Een inventarisatie van de effecten van de veranderende wet- en regelgeving is nodig, samen met een analyse van de huidige organisatie en de huidige dienstverlening. Om daarna te beslissen hoe dit het beste vormgegeven kan worden. Welke organisatieomvang heb je nodig om het meest effectief en efficiënt te zijn? Tenslotte de wie-vraag. Kijken we naar het oosten of het westen?

Nu we toch over het nieuwe jaar aan het dromen zijn... Denk eens aan het ‘gemeente-franchise-model’ waarbij meerdere zelfstandige gemeenten gezamenlijk hun inkoop, organisatie en branding doen. Het model is efficiënt en de klanttevredenheid scoort over het algemeen zeer hoog. Een beproefde structuur in het bedrijfsleven. Oegstgeest onder het ‘Bollen-brand’ of ‘Leiden-leads’?

De discussie is nu toch vooral een emotionele geworden. Er wordt nog net niet geroepen dat de ene naar vis stinkt en de ander plat praat, maar strategisch denken voert in elk geval niet de boventoon. Het is een onderbuikgevoel. Daarom is het wijs dat het college nu een stapje terugdoet.

Het kan nog
Dus terug naar de ratio en zoeken naar de ideale vorm. Hoe groot is de ideale gemeente? Het magazine Public Mission had daar in september een mooi artikel over (www.pm.nl/perfectegemeente), met als kop de conclusie ‘De perfecte gemeente bestaat niet’. Goed om te weten. En leve de kneuterigheid, nu het nog Kan.
Een mooie jaarwisseling gewenst!

Mark Cremers, bestuurslid belangenbehartiging
23 december 2013

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.