PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Gemeenteraadsverkiezingen top-5

De campagnekoorts in de politiek stijgt met de dag. Gelukkig vindt maandag 10 maart het traditionele PVOO-gemeenteraadsverkiezingsdebat over de economie in Oegstgeest plaats. Onder leiding van Bob Heeren en Lia van Schaik gaan zeven lijsttrekkers in La France met elkaar in discussie. Om de heren, ja het zijn alleen maar heren, een beetje te helpen in de voorbereiding op het debat, hier alvast de ‘goede’ antwoorden. Veel zaken zijn belangrijk, maar laat ik me hier beperken tot de top vijf prioriteiten voor de Oegstgeester economie.

1.    Dienstverlening aan ondernemers
Om het ondernemingsklimaat in Oegstgeest te verbeteren is goede ondersteuning vanuit de gemeente essentieel. Daarvoor moet de dienstverlening geoptimaliseerd worden, zonder dat hier veel extra middelen voor worden ingezet. Dit met de ambitie om een zodanige verbetering te realiseren dat de dienstverlening bij vergelijkingsonderzoeken eindigt in de top van de peer group.

2.    Vitaliteit van het dorp
Investeren in de vitaliteit van het dorp. Kansen creëren en mogelijkheden onderzoeken op het gebied van horeca en recreatie. Het helpen mogelijk maken van de vele evenementen die Oegstgeest kent. Ondernemers willen een faciliterende gemeente die meedenkt!  

3.    Ruimte om te ondernemen
Het omgaan met de schaarse ruimte blijft de grootste uitdaging voor de Leidse regio. Gelukkig kunnen we hieraan een oplossing bijdragen, aangezien ongeveer de helft van de 40 hectare bedrijventerrein die Oegstgeest heeft, momenteel niet in gebruik is. Bio Science Park en MEOB zijn hier sprekende voorbeelden van. Wees niet bang om de rol van de overheid in te vullen en actief bij de ontwikkeling van bedrijventerreinen betrokken te zijn. Dat betekent geen blanco check, maar investeren mag best.

4.    Mobiliteit en bereikbaarheid
Bereikbaarheid is een vereiste voor een goed ondernemersklimaat. De gemeente zal, veelal in regionaal verband, moeten blijven werken aan een betere bereikbaarheid van het dorp en de verbindingen daarbinnen. Ontsluiting van de werk- en winkelgebieden mag geen ondergeschoven kindje worden.

5.    Regionale economie
De economie houdt niet op bij de dorpsgrenzen. De onlangs opgestelde Economische agenda Leidse regio biedt veel aanknopingspunten voor Oegstgeest. De gemeente moet samen met ondernemers actief inspelen op de kansen die vanuit deze regionale agenda worden geboden, bijvoorbeeld op het gebied van zorginnovatie.

Of de partijen er op alle punten net zo over denken is uiteraard de vraag. Kom dus naar het verkiezingsdebat op maandag 10 maart om 19.00 uur in Partycentrum La France. Toegankelijk voor iedereen, echter aanmelden is gewenst via .

Mark Cremers, bestuurslid belangenbehartiging
27 februari 2014

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.