PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Maak werk van gezondheid

Vitaliteit is booming. En dat is niet zo gek. We worden steeds ouder, waardoor we ook steeds langer moeten werken. Het is van belang verder te kijken dan alleen de persoonlijke vitaliteit om dat te realiseren. Hoe staat het met onze werknemers? En hoe vitaal is onze bedrijfsvoering? En wat kunnen wij als ondernemers met deze trend?

Vitaliteit is letterlijk levenskracht en wordt gekenmerkt door energie, motivatie en veerkracht, ongeacht de leeftijd. Mensen willen gezond leven door te sporten, op voeding te letten en zichzelf te ontwikkelen. Oegstgeest heeft kennelijk de juiste voedingsbodem: de leeftijdsverwachting van de Oegstgeestenaar is boven het landelijk gemiddelde, aldus het RIVM. Lokale en regionale ondernemers en instellingen haken er goed op in met sportscholen, coachingspraktijken op gebied van voeding en/ of persoonlijke ontwikkeling. Maar ook het aanbieden van opleidingen voor 55+-ers.

Niet alleen persoonlijk, maar ook binnen uw bedrijf is vitaliteit van belang. Misschien kunt u tegenwoordig niet zonder. Gezonde, mentaal een fysiek fitte werknemers werken beter. Uw omzet en productie gaan omhoog doordat er minder ziekte en uitval is en uw medewerkers met meer plezier werken.

In de regionale economie is de Bioscience een trekker en houdt zich bezig met gezondheidszorg in de meest brede zin van het woord. Economie 071 haakt in op de vitaliteits trend, om de bioscience-sector te versterken. Door de bioscience sector te verbreden middels het vitaliteits thema heeft men de visie dat de lokale en regionale economie hier baat bij heeft. Zij zien dit in het leveren van producten en diensten van 0-99 jaar voor een veerkrachtig, energievol en mentaal fit leven. Zeker gezien de huidige trend deel ik deze visie.

Dus mocht u in de food-sector zitten, app-s bouwen, mentaal kunnen coachen of een verbinding kunnen maken tussen tussen vitaliteit, diensten en producten, dan is dit het uitgelezen moment voor u om op deze trend en de regionale samenwerking in te stappen.

Tycho Vos
Bestuurslid Belangenbehartiging.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.