PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Hoe duurzaam is uw onderneming?

Het bestuur van het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzame bedrijfsvoering. Daarnaast willen we het contact tussen jongeren en bedrijven stimuleren.  Deze twee thema's komen samen in het project 'WNF Wereld Natuur Jongeren', dat in maart en april 2012 in Oegstgeest en omgeving uitgevoerd zal worden. 

Gratis scan duurzaamheid Oegstgeester bedrijven Binnen het project gaan jongeren, aan de hand van een vragenlijst, bij bedrijven de mate van duurzaamheid onderzoeken. Zij verwerken de resultaten in een presentatie, profileren wat al goed gaat (pluimen) en doen aanbevelingen wat beter kan (verbeterpunten).  Er wordt daarbij aandacht besteed aan alle drie de componenten van duurzaamheid: People, Planet en Profit, respectievelijk de sociale, ecologische en economische aspecten. De specifieke score van uw bedrijf op alle vragen wordt NIET openbaar gemaakt maar krijgt u wel tijdens de eindpresentatie persoonlijk uitgereikt. Bedrijven in de regio Oegstgeest kunnen kosteloos aan dit project meedoen.

Maatschappelijke stage scholieren Rijnlands Lyceum Het project wordt uitgevoerd door een groepje van ongeveer 4 à 5 leerlingen uit 2 Havo/Vwo van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest in het kader van de maatschappelijke stage. Dit soort stage bestaat naast de reguliere beroepsstages en biedt interessante mogelijkheden om in contact te komen met jongeren en het bedrijf positief te profileren in de lokale samenleving. De begeleiding van het project wordt vanuit de school en het WNF gedaan.

Opzet onderzoek Elk deelnemend bedrijf krijgt ter voorbereiding de vragenlijst toegezonden, welke tijdens het bezoek aan de orde komt.  Het bezoek duurt circa 1,5 uur inclusief een uitleg over uw bedrijf en mogelijk een rondleiding. De eindpresentatie wordt medio april gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis in het bijzijn van de wethouder en de media en kost u eveneens circa 1,5 uur. U krijgt daarvoor de uitnodiging zodra datum en tijd bekend zijn. Na afloop van het onderzoek krijgt ieder bedrijf haar individuele score uitgereikt. Totale tijd vanuit het bedrijf is dus beperkt tot ongeveer 6 uur, verspreid over een aantal weken.

Samenwerking Rijnlands Lyceum, Wereld Natuur Fonds en PVOO Het project is een samenwerking tussen het Rijnlands Lyceum, Wereld Natuur Fonds, de gemeente en PVOO. Het project is elders in Nederland al meermalen met succes uitgevoerd.  Aanmelden van uw bedrijf voor deelname aan het duurzaamheid onderzoek  kan via een e-mail aan of rechtstreeks aan de contactpersoon van het WNF: Roel Opboek, 06-54324056 of via , waar u ook met uw vragen terecht kunt. Aanmelding dient plaats te vinden vóór 1 maart 2012. Het aantal deelnemende bedrijven is aan een maximum gebonden. Uit de aanmeldingen zal de projectorganisatie een selectie maken, mocht het aantal aanmeldingen de capaciteit overschrijden.

Mark Cremer
27 februari 2012

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.