PVOO Facebook  PVOO Twitter  PVOO LinkedIn

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

MVO bijeenkomst 30 oktober 2012

 Foto & ©: Wil van Elk

Ondernemers zijn maatschappelijk verantwoord bezig!

Op 30 oktober was er een bijeenkomst van de PVOO en gemeente over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). In een volle raadszaal lieten ruim 40 ondernemers zich informeren en inspireren door collega’s uit Oegstgeest.

Wat kost het en wat levert het op?
Voorzitter Taco Mennega van de Rabobank stelde de sprekers steeds de vraag: wat kost MVO en wat levert het je op. Voor Corpus is het concreet: voor de tweede keer hebben zij de Green Key Gold bemachtigd, de hoogste classificatie voor milieuzorg en MVO in de recreatiebranche. De ene ondernemer past MVO toe in de bedrijfsvoering door bijvoorbeeld met de fiets en het openbaar vervoer naar de klant te gaan en papierloos te werken. De ander integreert MVO in de core business, bijvoorbeeld een project voor het ombouwen van auto’s naar een waterstofmotor of het dagelijks in alle werkzaamheden onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken van duurzame keuzes bij klanten.  Ook de schaduwzijde kwam in beeld: wanneer je mensen een kans geeft die wat minder makkelijk terecht kunnen op de arbeidsmarkt heb je niet alleen speciale begeleiding nodig, maar ook een beetje geluk.

Gemeente doet ook aan MVO
Lia de Ridder, wethouder Economische Zaken en Duurzaamheid, liet weten dat de gemeente als organisatie ook maatschappelijk verantwoord onderneemt en daarmee het goede voorbeeld wil geven door het verduurzamen van de bedrijfsvoering en alle gemeentelijke taken en door het ondersteunen van initiatieven van inwoners. De Toekomstvisie is een goed voorbeeld hiervan. En als organisatie zorgt de gemeente voor bedrijfsfietsen en papierbesparing tot en met 100% duurzame inkoop vanaf 2016.  

Conclusie en vervolg: workshop
MVO is geen modegril meer, het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering geworden.  Iedereen kan er op zijn eigen manier invulling aan geven.Tijdens de borrel achteraf konden ondernemers met elkaar napraten en er zijn afspraken gemaakt voor samenwerking. Als vervolg op deze avond organiseert het RPA* binnenkort een workshop over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe je als ondernemer hierop kan inspelen. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meldt u dan aan bij .

*RPA staat voor Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid en streeft naar een optimale afstemming m.b.t. de arbeidsmarkt tussen aanbod en de vraag in een regio naar arbeid. Er wordt met scholen gesproken en met werkgevers over de verwachte vraag en daar proberen ze de aanbodkant van arbeidsmarkt dan in te scholen. Het is een netwerkorganisatie van wethouders sociale zaken en werkgelegenheid, werknemers en werkgeversvertegenwoordigers, individuele werkgevers , KVK  en het onderwijs.

 

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nog geen lid van de PVOO? Klik hier om je in te schrijven.